fajafogam.hu - Fájdalommentes pénztárca kímélő kezelés mindenkinek!
DR SOMLÁN GYÖRGY FOGORVOS
DR SOMLÁN DENTÁL
DR. SOMLÁN GYÖRGY
FOGORVOS
30-578-4000
Bejelentkezés
Pécs: 30/60-999-67
Tolna: 30/86-576-20
E-mail: drsomlan@t-online.hu

Rendelőink
Tolna (Mözs) (Tel.: 74/540-137)
Szent István u. 13.
Pécs
Pajtás u. 18.

Téli madáretetés - Bird feeding
Budai Várnegyed
Budai Várnegyed
A Duna nyugati oldalán magasodó Várhegyen található. A hegy gyomrában labirintus és barlangok, a felszínen évszázadok építészeti és kulturális emlékei várják az idelátogatókat. A várnegyedben található épületek közül számos önmagában is jelentős nevezetesség. Ilyen többek között a Mátyás-templom és a Halászbástya; a köztársági elnök hivatala, a Sándor-palota; és természetesen a királyi palota, mely országos gyűjteményeknek, múzeumoknak ad otthont így többek között a Nemzeti Galériának. 1987 óta a Világörökség részét képezi.

Honlap »

Gyógyfürdők
Gyógyfürdők
Budapest a világ kevés olyan fővárosának egyike, ahol hőforrások találhatóak. A gyógyfürdők többsége egyben műemlék és turisztikai látnivaló is. Budapest történelmi gyógyfürdői közé tartozik a Gellért Gyógyfürdő, mely a mai napig Budapest legszebb fürdője, a magyarországi szecesszió kiemelkedő alkotása, a Szent Lukács gyógyfürdő, és a Széchenyi Gyógyfürdő. Budapest a 150 éves török hódoltságnak köszönhetően számos török korból származó fürdőt kereshetnek fel az érdeklődők így a Király, a Rudas, a Rác, valamint a Császár Gyógyfürdőt. A főváros további gyógyfürdői: a Dagály és a Dandár utcai gyógyfürdőt.

Honlap »

Andrássy út és történelmi környezete
Andrássy út és történelmi környezete
2002-ben a Világörökségi Listára került a már meglévő helyszín kibővítéseként az Andrássy út és történelmi környezete,a millenniumi földalatti és a Hősök tere Budapest létrejöttével óriási fejlődés indult meg a városban. Ekkor épült egységes építészeti koncepció alapján az Andrássy út, melynek épületei közül kiemelkedik az Operaház és a Balettintézet, a régi Zeneakadémia és a Kodály körönd sarokházai. A Hősök tere félköríves oszlopsorának szobrai a magyar történelem kiemelkedő uralkodóit és vezetőit örökítik meg. A tér két oldalán, egymással szemben áll a Szépművészeti Múzeum és a Műcsarnok. A sugárút alatt húzódik a kontinens első földalatti vasútja.

Honlap »

Parlament
Parlament
A Duna partján áll az ország legnagyobb épülete, az Országgyűlés állandó helyszíne, a neogótikus stílusban épült Parlament. Az épületegyüttest 1884–1904 között építették Steindl Imre tervei szerint. A 691 helyiségből álló építmény hossza 268 m, kupolájának magassága 96 m. 2000 óta az Országházban láthatóak a magyar koronázási jelvények: Szent István koronája, a jogar, az országalma és a reneszánsz kori kard.

Honlap »

Duna
Duna
A budapesti városnézés során kihagyhatatlan program egy hajókirándulás a Dunán ahol a lélegzetelállító panorámában gyönyörködhetünk.

Honlap »